Voor het buurthuis ’t Middelpunt in de Wilhelminabuurt in Oosteinde werd Koningsdag gevierd. Een koninklijk compliment voor de actieve bewoners, die dit weer voor de buurt hebben mogelijk gemaakt!


23 september j.l. was het nationale burendag.

Voor de bewoners van de Wilhelminastraat in Aalsmeer een mooie gelegenheid om barbecue te organiseren om de verbinding met elkaar te vergroten.

“Met en voor elkaar” & “verdieping geven aan het onderlinge contact” was het doel van deze dag.

En tijdens deze zonovergoten zaterdagmiddag bleek dat de onderlinge saamhorigheid in de straat zeer groot is! Zo’n 60 volwassen en kinderen kwamen op de barbecue af.

Aan alles werd gedacht, een springkussen voor de kinderen, twee grote partytenten, een muziekje voor op de achtergrond, een koelkast, een aparte barbecue voor halal-vlees en een comfortabele stoel voor de geblesseerde buurvrouw. Iedereen nam zelf het vlees en drinken mee en maakte een bijgerecht om met elkaar te delen, voor een buurman die zelf geen boodschappen meer kon doen werd vlees en drinken geregeld, zodat ook hij kon komen.

Tijdens de barbecue namen we het nieuw geplaatste bankje in de speeltuin achter de Wilhelminastraat “officieel” in gebruik. De kinderen pakte, de in cadeaupapier ingepakte bank, samen uit om hem hierna eens goed uit te proberen. Mooi om te zien dat de gemeente gehoor heeft gegeven aan de wens van een aantal van de bewoners van de Wilhelminastraat om een bankje te plaatsen in de speeltuin; voor en met elkaar!

Tijdens het opbouwen kwam een buurjongetje van 6 bij mij staan en zei: “buurvrouw ben jij ook zou blij vandaag? Ik wel, want ik ben zo blij dat ik alle buren ga leren kennen!”

Precies de spijker op z’n kop!

We zijn trots dat we in deze mooie straat, met zoveel mooie mensen mogen wonen!
Annemarie Mentink, Chris Kieviet en buren

Meet and Greet Citroenvlinders

 

Nu de citroenvlinderstraat meer dan 10 jaar bestaat is het tijd voor een gezamelijk straatfeest met de hele straat. Het thema is ‘Meet and greet’ met het doel buren te leren kennen welke je nog niet kent. In de afgelopen jaren is namelijk nog wel eens een nieuwe bewoner komen wonen en dit is ook een mooie mogelijkheid om buren te spreken welke je normaal niet tegenkomt. De gemeente Aalsmeer heeft na wat aandringen van onze kant een mooi bedrag aan subsidie beschikbaar gesteld waardoor dit feest mogelijk werd gemaakt.

 

Door de organisatie waren vier op en rij, springkussen en sjoelen opgesteld voor actief vermaak. Om droog te blijven was een tent opgesteld voor de kinderen een echte popcorn machine. Diverse bewoners hebben elektra en BBQ’s beschikbaar gesteld. In de straat bleek zelfs een professionele DJ met dito apparatuur te wonen. Alle bewoners hadden zelf eten en drinken meegenomen. Van heerlijke gehaktballen tot complete salades, nasi en heerlijke saté. Kortom alle ingredienten voor een knal fuif waren aanwezig. Het werd ook nog eens prachtig weer en de dag en nacht konden niet meer stuk.

 

Na de sushi van de Yoyo sushi waar voor dank, kwam als klap op de voorpijl ook nog de ijsco boer langs voor een verfrissende versnapering. Alle buren hebben een gezellige middag / avond gehad en er zijn vele nieuwe contacten gelegd tussen de bewoners die niet direct naast elkaar woonde. Met 2 vuurkorven werd de warmte erin gehouden om rond het vuur elkaar verder te leren kennen.

 

Op een bord en wat bestek na was alles de volgende ochtend keurig opgeruimd en hebben we de boel netjes achter gelaten. Compliment aan de bewoners.