Ga naar hoofdinhoud

Gemeente Aalsmeer
Helma Keesom
Buurtverbinder Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer, 6 januari 2018

Betreft: uw gift kerstdiner 2017

Geachte mevrouw Keesom, Beste Helma,

Mede namens de 130 bezoekers van het kerstdiner in de Studio’s Aalsmeer willen we je van harte bedanken voor je gift en/of hulp. Met heel veel dankbaarheid zien we samen met hen terug op een geweldig diner, waarin we het kerstfeest hebben gevierd en er onderlinge contacten zijn gelegd. Eén van de bijzondere dingen van deze avond was de komst van 28 kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 12 jaar. Meisjes en jongens uit heel veel verschillende culturen die zich op hun best gekleed hadden en straalden! Onderstaand een reactie van een bezoeker…

“Dit wil ik even met jullie delen. Dit jaar vond ik het Kerst Diner ook weer zo leuk. Alles zag er mooi uit en jullie zijn zo vriendelijk. Ik heb genoten. Naast mij kwam een mevrouw met een rollator zitten. Ze had veel meegemaakt in haar leven en vertelde hierover in geuren en kleuren….ze voelde zich eenzaam! Daarna kwam er een Somalisch gezin naast een vriend van mij zitten. We hebben gezellig gelachen en grapjes met elkaar gemaakt. Ondertussen was er naast mijn buurvrouw een andere vrouw gaan zitten die ook veel had mee gemaakt …en ondertussen begon mijn buurvrouw mee te lachen en geintjes te maken. Dubbelop! En nu komt het mooiste! Toen we gingen vertrekken stond ze op en zei goedendag met blosjes op haar wangen. Ineens liep ze terug en zei lachend: HADDEN JULLIE NIET KUNNEN ZEGGEN DAT IK EEN ROLLATOR BIJ ME HAD!

Onvergetelijk voor veel mensen is zo’n Kerst Diner misschien wel. In elk geval voor deze mevrouw.

Leuk dat jullie ook nog een taart hebben gebracht bij het Somalische gezin. Onze kerstwens was dit.
Dank jullie wel voor deze prachtige momenten en wens jullie een super fijn nieuw jaar. Hopelijk dat volgend jaar dit voor dit soort mensen er ook weer is.

Lieve groet,

Een bezoeker”

De komende weken hopen we de meer dan 50 persoonlijke kerstwensen (van een wasdroger, een fiets, klusjes rond het huis, laptop, even er tussen uit, enz.) te vervullen.

De behoefte aan onderling contact van deze kwetsbare groep mensen is groot. Omdat we als samenwerkende kerken in Aalsmeer over Hoop er niet alleen op één moment in het jaar voor hen willen zijn, hebben we ervoor gekozen op zaterdag drie februari een vervolg ontmoetingsmoment met de bezoekers in gebouw Irene te plannen. Wellicht dat we een deel van de bezoekers dan opnieuw ontmoeten en hen wat kunnen helpen en mogelijk ondersteunen.

Nogmaals heel veel dank voor de donatie en wensen je een mooi en gezegend 2018 toe!

Hartelijke groet,

Namens Aalsmeer over Hoop

Gert Bor, voorzitter

Back To Top