Ga naar hoofdinhoud

Wat hadden we een gezellige maar zeer natte buurtbijeenkomst. Uiteindelijk hebben we zeilen gespannen en de BBQ bij iemand in de tuin gezet om het mooie initiatief toch door te laten gaan. Ondanks het weer was de opkomst groot. Er waren maar enkele afmeldingen. Dat betekent dat we van de 37 gezinnen zeker 30 gezinnen mochten begroeten deze avond.

Het vlees en de BBQ hadden we besteld bij slagerij Kruiswijk aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Hij heeft voor ons een mooie prijs gemaakt en prachtig vlees geleverd. Het vlees kregen we vergoed vanuit het budget Buurtinitiatieven Aalsmeer via de Buurtverbinder Helma Keesom. (h.keesom@participe.nu) de bewoners hadden allen iets lekkers gemaakt en meegenomen. Er was oa diverse salades, fruit, rauwkost, stokbrood, warme hapjes en lekkere wijn.

Er zijn mooie contacten ontstaan in de wijk. Er is een buurtpreventie groepsapp opgericht en vanuit elk blok zal een bewoner de straat vertegenwoordigen dmv een buurtcommissie. Bij een nieuwbouwwijk zijn er tenslotte nog veel vragen en wensen te bespreken met bv de gemeente en de aannemer.

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond, er wordt al gesproken over een gezamenlijk oud en nieuw feest.

Ons doel om met elkaar kennis te laten maken is compleet geslaagd! Het springkussen, de spelletjes. De ijsman was helemaal een succes!

We hebben spontaan een follow-up bedacht. We ergeren ons al tijden aan het mos/algen op de dak-kappellen. Tijdens burendag in september huren we een aantal rolsteigers, schoonmaakmiddelen en dan gaan we schoonmaken. Er zijn behoorlijk wat oudere bewoners die dat zelf niet kunnen dus helpen we elkaar. Mooi toch?

Het heeft dus veel opgeleverd. Er waren 35 volwassenen en 15 kinderen.

De mensen hadden erg hun best gedaan op het eten: van Hollandse appeltaart tot Poolse worstjes!

Back To Top