Ga naar hoofdinhoud

Een en ander verliep minder spectaculair dan we hadden gehoopt en waar we ons op hadden voorbereid.
De regen was een enorme spelbreker.
Voor de kinderen konden we niet de buitenactiviteiten regelen zoals gepland en de BBQ moest (zoals op de foto te zien)onder een afdak worden gezet.
Gelukkig hadden de buurtjes de mogelijkheid tot diep in de avond gezellig met elkaar in gesprek te zijn.
Allen vonden het zeer geslaagd en we hebben elkaar zeker (beter) leren kennen.
Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst en men keek alweer uit naar de volgende burendag.

Namens de gehele buurt danken Koen en ik je voor de positieve benadering van ons verzoek en wellicht tot volgend jaar.

M.vr.gr.
Peter Schouten

Initiatiefnemers Roopa Potdar en Jozarni de Lange uit de L.A.Baakstraat:

We hadden een fantastische dag samen met onze buren en hun families. Gelukkig werkte het weer mee! Alle kinderen amuseerden zich op en in de ‘Octopus’. De cricket workshop werd gegeven door mijn zoon Shreyas Potdar en Deprup Dasgupta; zij spelen voor het nationaal team “The Dutch Lions”; niet de minsten…!

De volwassenen genoten van de workshops Yoga en Bollywood Dance.

Al met al was het een heerlijke zonnige dag met workshops en Yummy Indian Spicy Snacks : “Somosas”!

Volgend jaar weer!

Zoals de Gemeente het toen noemde: het eiland met het gouden randje gelegen aan de rand van de wijk t.h.v. de Kerkweg.

10 jaar is tijd voor een gezellig feestje, initiatiefnemer Mike Hulsebosch heeft de organisatie aangeslingerd en met elkaar hebben wij een super gezellig BBQ avond gehad. Het is leuk om te zien dat je met elkaar iets kan organiseren, iedereen brengt zijn steentje bij en met het prachtige weer een zeer succesvolle herinnering.

Gezellig met een borrel begonnen, de BBQ kar aan, salades etc.

Wij hebben het ontzettend gezellig gehad, en super leuk dat je met elkaar zo’n leuke band hebt. Je hoort wel eens anders in 2018 , 15000 meldingen van burenruzie, het kan ook anders!

Mede dankzij het Budget Buurtinitiatieven (www.wijkoverlegaalsmeer.nl) en AH Poldermeesterplein, en Slagerij Bobeldijk uit Westwijk hebben wij dit kunnen realiseren…bedankt namens ons allen.

Ons advies : organiseer wat leuks en houdt het gezellig met elkaar, wil je wat organiseren neem dan contact op met Helma Keesom, buurtverbinder:h.keesom@participe.nu.

Op zaterdag 23 juli was er voor alle bewoners van de Wilhelminastraat weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige straatbarbecue op het speelveldje achter de straat. Het doel waarmee de barbecue voor de tweede keer werd georganiseerd was, natuurlijk naast gezelligheid en lekker eten, ook elkaar beter te leren kennen. In het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe bewoners in de straat komen wonen en het was leuk om elkaar op deze manier te leren kennen! Er kwamen leuke gesprekken en contacten opgang, soms met handen en voeten, maar dat mocht de pret niet drukken! De kinderen vermaakte zich in de speeltuin en op het springkussen en de ijsjes vielen ook goed in de smaak.

Door middel van sponsering, eigen bijdragen van de bewoners en een subsidie vanuit het Budget Buurtinitiatieven van de gemeente werd het mogelijk dat écht iedereen deel kon nemen aan de barbecue. Het was prachtig om te zien dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen, met de voorbereidingen, het maken van iets lekker voor bij de barbecue en natuurlijk niet te vergeten het klaarzetten en opruimen van alle spullen.

Er hadden zich 63 mensen opgegeven, waarvan er tussen de 55-60 man zijn geweest. Onder deze mensen waren op 1 nieuwe bewoonster na, alle “nieuwelingen” op de bbq, heel erg leuk! De bewoners van Marokkaanse afkomst waren er helaas niet bij vanwege een bruiloft, maar door de mensen uit Irak en Syrië (en door vele andere bewoners van NL komaf) werd het halal vlees zeer goed ontvangen en het was erg lekker!

Het was een zeer geslaagd samenzijn en namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor hun inzet en aanwezigheid!

Een oude traditie werd vrijdag in ere hersteld. Bewoners van de Kerkweg organiseerden met elkaar een barbecue en hadden een uiterst gezellige avond. Net als vroeger werd de weg voor deze gelegenheid van twee kanten afgesloten. Sluipverkeer had deze keer wederom pech. Net als de laatste tijd toen de weg vanwege werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg wekenlang was afgesloten.

Zo’n 80 bewoners kwamen vrijdagmiddag en -avond hun huizen uit om de gezelligheid op straat mee te maken. Een bewoner liet weten al bijna haar hele leven aan de Kerkweg te wonen en toch nieuwe gezichten tegen te komen. Waar zo’n feestje dus al niet goed voor is. Dat vond ook de gemeente die middels de ‘Langs-de-Lat’-commissie het buurtinitiatief ruimhartig ondersteunde. Er werd een springkussen beschikbaar gesteld evenals allerhande sport- en spelmateriaal om de kinderen te vermaken.

Doorn in het oog
De aanleiding voor de barbecue was het feit dat het vanwege genoemd onderhoudswerk aan de aangrenzende Aalsmeerderweg de laatste weken ouderwets rustig was geweest op de Kerkweg. “We konden eindelijk weer eens om ons huis de vogels horen fluiten,” zo liet een bewoner weten.

Het sluipverkeer is de meeste bewoners van de 44 woningen een doorn in het oog. Ondanks de 30 kilometerzone en de speeltuintjes die voor remmende hindernissen zouden moeten zorgen, wordt er te vaak te hard gereden. De ontmoeting met een maaltijd op de afgesloten straat gaf de buurtjes vrijdag volop de gelegenheid eens met elkaar te overdenken hoe de veiligheid van de Kerkweg verbeterd kan worden. Maar ook hoe de speeltuintjes weer aantrekkelijker kunnen worden gemaakt voor de jonge bewoners die hier door natuurlijk proces zijn komen wonen.

De kinderen vermaakten zich vrijdag in elk geval opperbest met elkaar, het beschikbaar gestelde speeltuig van de gemeente en misschien vooral de ijsjes als verkoelend slot van de maaltijd.

Voor het buurthuis ’t Middelpunt in de Wilhelminabuurt in Oosteinde werd Koningsdag gevierd. Een koninklijk compliment voor de actieve bewoners, die dit weer voor de buurt hebben mogelijk gemaakt!

23 september j.l. was het nationale burendag.

Voor de bewoners van de Wilhelminastraat in Aalsmeer een mooie gelegenheid om barbecue te organiseren om de verbinding met elkaar te vergroten.

“Met en voor elkaar” & “verdieping geven aan het onderlinge contact” was het doel van deze dag.

En tijdens deze zonovergoten zaterdagmiddag bleek dat de onderlinge saamhorigheid in de straat zeer groot is! Zo’n 60 volwassen en kinderen kwamen op de barbecue af.

Aan alles werd gedacht, een springkussen voor de kinderen, twee grote partytenten, een muziekje voor op de achtergrond, een koelkast, een aparte barbecue voor halal-vlees en een comfortabele stoel voor de geblesseerde buurvrouw. Iedereen nam zelf het vlees en drinken mee en maakte een bijgerecht om met elkaar te delen, voor een buurman die zelf geen boodschappen meer kon doen werd vlees en drinken geregeld, zodat ook hij kon komen.

Tijdens de barbecue namen we het nieuw geplaatste bankje in de speeltuin achter de Wilhelminastraat “officieel” in gebruik. De kinderen pakte, de in cadeaupapier ingepakte bank, samen uit om hem hierna eens goed uit te proberen. Mooi om te zien dat de gemeente gehoor heeft gegeven aan de wens van een aantal van de bewoners van de Wilhelminastraat om een bankje te plaatsen in de speeltuin; voor en met elkaar!

Tijdens het opbouwen kwam een buurjongetje van 6 bij mij staan en zei: “buurvrouw ben jij ook zou blij vandaag? Ik wel, want ik ben zo blij dat ik alle buren ga leren kennen!”

Precies de spijker op z’n kop!

We zijn trots dat we in deze mooie straat, met zoveel mooie mensen mogen wonen!
Annemarie Mentink, Chris Kieviet en buren

Meet and Greet Citroenvlinders

 

Nu de citroenvlinderstraat meer dan 10 jaar bestaat is het tijd voor een gezamelijk straatfeest met de hele straat. Het thema is ‘Meet and greet’ met het doel buren te leren kennen welke je nog niet kent. In de afgelopen jaren is namelijk nog wel eens een nieuwe bewoner komen wonen en dit is ook een mooie mogelijkheid om buren te spreken welke je normaal niet tegenkomt. De gemeente Aalsmeer heeft na wat aandringen van onze kant een mooi bedrag aan subsidie beschikbaar gesteld waardoor dit feest mogelijk werd gemaakt.

 

Door de organisatie waren vier op en rij, springkussen en sjoelen opgesteld voor actief vermaak. Om droog te blijven was een tent opgesteld voor de kinderen een echte popcorn machine. Diverse bewoners hebben elektra en BBQ’s beschikbaar gesteld. In de straat bleek zelfs een professionele DJ met dito apparatuur te wonen. Alle bewoners hadden zelf eten en drinken meegenomen. Van heerlijke gehaktballen tot complete salades, nasi en heerlijke saté. Kortom alle ingredienten voor een knal fuif waren aanwezig. Het werd ook nog eens prachtig weer en de dag en nacht konden niet meer stuk.

 

Na de sushi van de Yoyo sushi waar voor dank, kwam als klap op de voorpijl ook nog de ijsco boer langs voor een verfrissende versnapering. Alle buren hebben een gezellige middag / avond gehad en er zijn vele nieuwe contacten gelegd tussen de bewoners die niet direct naast elkaar woonde. Met 2 vuurkorven werd de warmte erin gehouden om rond het vuur elkaar verder te leren kennen.

 

Op een bord en wat bestek na was alles de volgende ochtend keurig opgeruimd en hebben we de boel netjes achter gelaten. Compliment aan de bewoners.

Back To Top