Ga naar hoofdinhoud

Het was een zeer geslaagde dag, ondanks dat er niet veel buren waren.

We hebben het leuk gehad, er is veel werk verzet in de moestuin, er is geklust, gespeelt en belangrijk lekker geluncht en deze is bereid mede door een deel van de jeugd groep. Voor ons een gezellige dag die we samen met DOCK willen gaan voortzetten om de buurt van jong tot senior en alles wat daar tussen zit, bij elkaar te brengen.

Wat zeker ook ontzettend motiveerde is dat de winkeliers mee hebben geholpen om deze dag een extra feestelijk tintje te geven, zij hebben namelijk het een en ander gesponsord met flinke korting of gewoon iets mee gegeven. Want ook zij willen Kudelstaart in verbinding met elkaar op de kaart zetten.

We gaan op zaterdag 21 oktober een Place2Bingo doen, in de hoop dat de buurt deze activiteit komt bezoeken en gezellig mee komt doen.

Diana en Richard Leitoe-Oliveira en hun buren

Bekijk hier de foto impressie van deze mooie dag

Het was een prachtige dag, burendag 2017!

Het weer was ook nog eens fantastisch!.

De aanloop gaf al een enorme boost aan het burengevoel; heel leuke reacties, spontaan aanbod van hulp en leuke contactmomenten. De partytent op de autovrije parkeerplaats van de Galileistraat was gezellig versierd (dankzij Marskramer Kudelstaart) Een bewoner bood paar dagen voor deze dag afzetlint aan waardoor het autovrij houden van de parkeerplaats, probleemloos verliep. Er kwamen gelijk ideeën om de parkeerplaats voor een kerstborrel te gebruiken. De opbouw de bewuste ochtend geschiedde met bewoners onder elkaar. Verliep vlekkeloos! Rauwkost en fruit werd gezamenlijk gesneden en de partytent verrees binnen 5 minuten! Vrouwen onder elkaar! De opkomst van de buurt was groot, 34 bewoners gaven zich op en er zijn uiteindelijk 37 bewoners verwelkomd!

Er werd gestart met een borrel en een heerlijk borrelplankje met worst en kaas dankzij Slager Kees Jacobs. Een reuze sjoel spel en springkussen ontbraken niet en er was een heerlijke barbecue. Een spontaan team van ‘barbecue mannen’ verzorgden de bereiding van het vlees op de beschikbaar gestelde gas barbecue van de slager. Rauwkost en fruit werden beschikbaar gesteld door Albert Heijn Alders. Zelfgemaakte salades toetjes en taarten ontbraken ook niet!  Eerst vormden zich groepjes, maar daar was enige tijd later niets meer van duidelijk. Opvallend was hoe het sjoelen de bewoners met elkaar verbond; het ijs brak daardoor snel en er ontstonden leuke combinaties van bewoners die met elkaar sjoelden en kletsten. Er is veel gelachen en sommige buren hebben elkaar beter leren kennen.
Einde van de avond werd nog gezelliger door vuurkorven en bewoners die nog even hebben nagepraat met elkaar

Dit alles werd mogelijk gemaakt door:
Bijdrage Participe Aalsmeer Buurtinitiatief /Gemeente Aalsmeer

Door buurtverbinder in Aalsmeer en Kudelstaart; Helma Keesom, het laagdrempelige contact maakte het organiseren van deze dag veel makkelijker, ook mede dankzij tips en coaching van Helma. Binnen een week was een en ander rond en ontvingen wij zelfs akkoord op onze aanvraag klein evenement bij de Gemeente Aalsmeer. Via een keurige brief, per post! Tevens dank aan Slagerij Kees Jacobs, Albert Heijn Alders, Jafrem Verhuur en Marskramer Kudelstaart

Vibeke van Esdonk en buren

Bij de Place2Bieb in Kudelstaart zijn er in de maand december vanuit het initiatief van twee actieve buurtbewoners Richard en Diana en een aantal jongeren twee activiteiten georganiseerd die in het teken stonden van “Goed doen voor een ander”. Jong en oud met elkaar verbinden en een buurtgevoel creëren was het doel.

Op zaterdag 2 december hebben de buurtbewoners en de jongeren in samenwerking met de winkeliersvereniging Kudelstaart een Sinterklaasfeest georganiseerd.
Voor 0,50 cent kon er een strippenkaart gekocht worden en daarmee kon je je laten schminken, pepernoten bakken, stoelendans etc. Voor iedere kind was er een leuk prijsje.
Ouders, opa en oma’s en vooral de kinderen hebben genoten.

Vlak voor de feestdagen waren de buurtbewoners Richard en Diana en de jongeren uit Place2Bieb druk met het organiseren van een Kerstdiner.

Een 3 gangen menu voor maar 5,00 euro voor iedereen uit Kudelstaart en bereid en geserveerd door jongeren onder begeleiding van de buurtbewoners Richard en Diana.
Dit was voor Richard en Diana wel weggelegd want ze zijn de eigenaren van Cateringservice Kitchen Angels.
Ook deze opbrengst van deze activiteit ging naar een goed doel.

Al met al twee geslaagde activiteiten voor jong en oud. Er zullen in 2018 wederom diverse activiteiten georganiseerd worden om de saamhorigheid in Kudelstaart te vergroten.

Back To Top