Ga naar hoofdinhoud

Buurtbarbecue brengt Kerkwegbewoners samen

Een oude traditie werd vrijdag in ere hersteld. Bewoners van de Kerkweg organiseerden met elkaar een barbecue en hadden een uiterst gezellige avond. Net als vroeger werd de weg voor deze gelegenheid van twee kanten afgesloten. Sluipverkeer had deze keer wederom pech. Net als de laatste tijd toen de weg vanwege werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg wekenlang was afgesloten.

Zo’n 80 bewoners kwamen vrijdagmiddag en -avond hun huizen uit om de gezelligheid op straat mee te maken. Een bewoner liet weten al bijna haar hele leven aan de Kerkweg te wonen en toch nieuwe gezichten tegen te komen. Waar zo’n feestje dus al niet goed voor is. Dat vond ook de gemeente die middels de ‘Langs-de-Lat’-commissie het buurtinitiatief ruimhartig ondersteunde. Er werd een springkussen beschikbaar gesteld evenals allerhande sport- en spelmateriaal om de kinderen te vermaken.

Doorn in het oog
De aanleiding voor de barbecue was het feit dat het vanwege genoemd onderhoudswerk aan de aangrenzende Aalsmeerderweg de laatste weken ouderwets rustig was geweest op de Kerkweg. “We konden eindelijk weer eens om ons huis de vogels horen fluiten,” zo liet een bewoner weten.

Het sluipverkeer is de meeste bewoners van de 44 woningen een doorn in het oog. Ondanks de 30 kilometerzone en de speeltuintjes die voor remmende hindernissen zouden moeten zorgen, wordt er te vaak te hard gereden. De ontmoeting met een maaltijd op de afgesloten straat gaf de buurtjes vrijdag volop de gelegenheid eens met elkaar te overdenken hoe de veiligheid van de Kerkweg verbeterd kan worden. Maar ook hoe de speeltuintjes weer aantrekkelijker kunnen worden gemaakt voor de jonge bewoners die hier door natuurlijk proces zijn komen wonen.

De kinderen vermaakten zich vrijdag in elk geval opperbest met elkaar, het beschikbaar gestelde speeltuig van de gemeente en misschien vooral de ijsjes als verkoelend slot van de maaltijd.

Back To Top