Ga naar hoofdinhoud

Laat je stem horen in de Maatschappelijke Raad Schiphol.

Meld je nu aan voor de bijeenkomst op 12 april 2023!

Beste omwonende, bewonersorganisatie, wijk- of buurtraad in de omgeving Schiphol,

We nodigen je van harte uit voor de aftrap van de verkiezingen voor de Maatschappelijke Raad Schiphol. Tijdens deze bijeenkomst zullen we vertellen hoe de verkiezingen werken en hoe je deel kan nemen aan de Maatschappelijke Raad Schiphol.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op Woensdag 12 april vanaf 19.30u in Pakhuis de Zwijger 

(Piet Heinkade 179, 1019 HC in Amsterdam).

Aanmelden
Meld je aan via deze link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei-6HD0OEO0iun05FDguK5YA7jFFF6aYgxHAbIv8ccyK5TqQ/viewform
De locatie is goed bereikbaar per OV en met de auto. Wij zorgen voor een uitrijkaart van parkeergarage ‘De Loodsen’ (Veembroederhof 208, Amsterdam). Ook digitaal deelnemen is mogelijk.

Maatschappelijke Raad Schiphol
Op 1 juli 2023 zal de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) worden opgericht. De Raad biedt omwonenden uit de omgeving Schiphol en maatschappelijke organisaties de kans om gevraagd en ongevraagd adviezen uit te brengen over het verbeteren van de leefomgevingskwaliteit rondom Schiphol. In de MRS zullen bewonersvertegenwoordigers plaatsnemen samen met een aantal maatschappelijke organisaties. De raad wordt ondersteund door experts.

Verkiezingen
De bewonersvertegenwoordigers worden gekozen aan de hand van verkiezingen. Vanaf 12 april kan je je kandidaat stellen om bewonersvertegenwoordiger te worden. Lees in bijgevoegde flyer en persbericht meer over de werking van de verkiezingen.

Bewonersorganisaties, wijk- of buurtraden
Bewonersorganisaties, wijk- en buurtraden zijn de basis voor de Maatschappelijke Raad Schiphol. Jullie kiezen de bewonersvertegenwoordigers en kunnen de komende jaren meepraten en adviseren binnen de MRS. Om hieraan deel te nemen gaat vanaf 12 april a.s. de inschrijving voor bewonersorganisaties, wijk- en buurtraden open. Lees in bijgevoegde flyer meer over de rol van bewonersorganisaties, wijk- en buurtraden in de verkiezingen en daarna.


Vragen?

Heb je vragen welke je graag tijdens de bijeenkomst zou willen bespreken? Stuur een email naar dit adres of stel je vragen in het aanmeldformulier.


Deel dit bericht

We waarderen het ontzettend wanneer je het persbericht en de flyer zou willen delen via je eigen kanalen zoals je website, nieuwsbrief of social media. Zie ook het mooie artikel (https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/nieuwe-raad-moet-omwonenden-van-schiphol-weer-een-stem-geven-ik-hoop-dat-het-eerlijke-verhaal-terugkomt~b6dab6a6) in Trouw van afgelopen zaterdag. Wil je ons een keer in je gemeente, wijk of buurt ontvangen om meer te vertellen over de Maatschappelijke Raad Schiphol? Wij komen graag langs.

Ik zie er naar uit om je op 12 april a.s. te ontmoeten en samen op te komen voor de leefomgevingskwaliteit van de Schipholomgeving!

Met vriendelijke groet,
Eddy van Hijum
Voorzitter ORS/MRS

Omgevingsraad Schiphol
In transitie naar de Maatschappelijke Raad Schiphol
www.omgevingsraadschiphol.nl

Back To Top