Ga naar hoofdinhoud

Persbericht over VOA s Aalsmeer tbv wijkoverleggen

Het zal niemand ontgaan zijn : er staan ons grote veranderingen te wachten op het gebied van zorg en welzijn. De wetten veranderen en de uitvoering wordt in veel gevallen doorgeschoven naar de Gemeenten. Vooral de ouderen maken zich grote zorgen.
De samenwerkende ouderenorganisaties Aalsmeer /Kudelstaart hebben daar op ingespeeld en er zijn een tiental vrijwilligers bereid gevonden de cursus “Vrijwillige Ouderenadviseur” (VOA) te volgen. De cursus is inmiddels door alle kandidaten met goed gevolg afgesloten en zij staan nu te popelen om aan het werk te gaan!
De vrijwillige ouderenadviseur (VOA) is de vraagbaak voor senioren en kan als tussenpersoon of vertrouwenspersoon behulpzaam zijn bij het verkrijgen van informatie over zorgverlening, verkrijgen van hulpmiddelen, woningaanpassingen, administratieve zaken, vervoer, vrijwilligerswerk en vele andere zaken.
De vrijwillige ouderenadviseur (VOA) is goed op de hoogte, kent de procedures en weet bij welke instantie u moet zijn of zoekt het voor u uit. De ouderenadviseur kan bovendien helpen met het maken van bepaalde keuzes en eventuele consequenties met u bespreken. Indien gewenst kan de VOA u ondersteunen bij uw gesprek met de Gemeente. U hoeft geen lid van een bond te zijn om van de diensten van een VOA gebruik te maken en de adviezen zijn gratis! De VOA’s zijn er voor alle ouderen!
Wilt u hier meer over weten, of wilt u contact met één van de VOA’s uit de gemeente Aalsmeer, dan kunt u contact opnemen met de ANBO, KBO, OVAK of PCOB, of neem contact op met de coördinator, tel.: 0297-321143 of mail naar wimvandemerbel1@kpnplanet.nl.

Back To Top