Ga naar hoofdinhoud

Schiphol nieuws

5 juli dit jaar bracht de minister van Infrastructuur en Waterschap Cora van Nieuwenhuizen Wijbenga het voornemen uit om Schiphol vanaf 2021 gematigde groei toe te staan omdat het aantal vluchten geleidelijk kan stijgen zonder dat de overlast toeneemt. 
‘Meer vluchten, minder overlast’ dat moet wel ‘een sprookje’ zijn.
De hoofdreden van de omwonenden maar ook een aantal partijen aan de Schiphol overlegtafel om het standpunt in te nemen dat er op ‘Schiphol geen groei mogelijk” is tenzij…
De enige ruimte binnen de maximaal toegestane 500.000 vliegbewegingen is het verplaatsen van onder andere 25.000 vliegbewegingen naar Lelystad zoals afgesproken in het Aldersakoord van 2008.
Ook de gemeenten o.a. Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn hebben zelfs bij besluiten van de gemeenteraden uitgesproken geen voorstander te zijn van zelfs maar lichte groei, en hebben de minister uitgenodigd langs te komen om zelf de geluid- en milieuhinder te beleven.
Dit bezoek is er plotseling op zeer korte termijn maandag 19 augustus. Slechte 10 niet met naam genoemde bewoners uit Aalsmeer en Kudelstaart zijn hierbij aanwezig.
De bijeenkomst duurt 45 minuten, of je in deze tijd een zinvol gesprek kan voeren over een zo belangrijk onderwerp mag ernstig worden betwijfeld.
Erg democratisch gaat hier niet aan toe, is dat met een bedoeling?
Kortom de omwonenden van Schiphol hebben zich meerdere malen uitgesproken tegen verder groei van Schiphol tenzij…
Wij houden u op de hoogte.

Back To Top