Ga naar hoofdinhoud

Van idee tot straat vol gezelligheid

Happy new year! De beste wensen! Op een gezellige straat! Om twaalf uur werd er vollop geproost, meegezongen en gedanst in de Cyclamenstraat, maar dat was niet het enige van de avond!

Wat begon als een goed idee op een verjaardag ontpopte zich al snel tot plannen voor oud en nieuw. Een vergunning aanvragen om de straat af te zetten, even vragen of de buurman nog statafels heeft, wie heeft er nog een party tent? Het blijkt zelfs zo te zijn dat je ook budget vrij kunt maken bij de gemeente voor zo’n buurtactiviteit.

Zullen meer mensen in de straat dit gezellig vinden? Na wat informeren in de straat bleek al snel dat iedereen dezelfde wensen had, gewoon gezellig samen zijn! Dat gaan we doen!

Na het gezamenlijk klaarzetten van de vuurkorven en het heerlijke gestuntel met het opbouwen van de tenten (welke stond als een huis) begon de gezelligheid al. Om en om kwam er wel iemand even spieken, even hallo zeggen, het zorgde al voor leuke gesprekken.

Het was acht uur, het is zover, tijd voor een poffertjes gevecht! Een buurtbewoner die al wat langer in de straat woonde en een nieuwe buurtbewoner kregen de bordjes “oud” en “nieuw” om de nek. Gooien maar! Er was een nieuwe traditie geboren, de volgende nieuwkomers krijgen een fantastisch podium bij de kids met oud en nieuw!

De poffertjes oorlog was voorbij, nu mochten de twee onder de poedersuiker bestrooide oud en nieuw spoken de kinderen een punch ballon geven. Deze waren gevuld met snoep en na een aantal keer slaan kreeg je het piñata effect. BAM en ineens liggen daar snoepjes!.

De kinderen konden karaoke zingen, de ouders maakte hier en daar een babbel, de muziek zorgde voor hier en daar een klein dansje en aftellen maar!

DRIE, TWEE, EEN, HAPPY NEW YEAR, HAPPY NEW YEAR! De champagneflessen werden open gepopt, er werd gezoend en de mooiste goede voornemens hebben we voorbij horen komen. Iedereen stond verbluft naar het prachtige vuurwerk te kijken. Op een gezellige straat!

We kijken terug op een fantastische avond vol leuke gesprekken, hilarische momenten en een knallend feest!

De avond is mede mogelijk gemaakt door de bewoners uit de Cyclamenstraat, Budget Buurtinitiatieven via Helma Keesom, buurtverbinder h.keesom@participe.nu en de Rax Corner.

Op naar volgend jaar,

Groetjes Tanya, Mariska en Mylou

  

Back To Top